Op zaterdag 7 juni en zondag 8 juni 2008 vindt de jaarlijkse Atelierroute Boven ’t IJ plaats. Bijna 80 kunstenaars heten u beide dagen tussen 12 en 18 uur welkom in hun atelier of expositieruimte om hun werk te bewonderen en eventueel te kopen. Het kunstaanbod is groter en gevarieerder dan ooit, en van hoge kwaliteit. De fraaie overzichtstentoonstelling is in het Bredero College, Meeuwenlaan 132. Daar vindt ook de feestelijke opening plaatsvindt op vrijdag 6 juni om 19.00 uur. In de kerken van Schellingwoude, Durgerdam, Ransdorp en Holysloot worden concertjes verzorgd die vrij toegankelijk zijn. Het thema van de route is ‘Kunst en verhalen’: u zult op verschillende locaties verhalenvertellers aantreffen. Bovendien kunt u een ‘Kunst en verhalen’-boek bij elkaar sparen door bij iedere kunstenaar één pagina mee te nemen. We nodigen u van harte uit voor dit sprankelende gebeuren. Raadpleeg onze website voor de deelnemende kunstenaars, het complete programma en een routekaart:

www.noorderijkunst.nl

Kunst en verhalen, in het kader van “Amsterdam boekenstad” een thema dat mij als muziek in de oren klinkt. Beide hebben mijn hart gestolen. Deze route is echt een aanrader, niet omdat ik er zelf voor de tweede maal aan mee mag doen, maar meer omdat de diversiteit zo groot is en de route zelf al de moeite van het fietsen waard is. Zelf fietste ik hem al menigmaal voordat ik er aan mee deed. De Concerten zijn grandioos en er zijn schitterende locaties te bezoeken waar je anders niet zo snel binnen wandelt.
Wie weet zien we elkaar volgende week bij de opening in het Bredero college of in mijn huiskamer die even als galerie dienst mag doen. Tot ziens, Willy